Fødevare reaktioner, er meget andet en gluten og mælke allergi / intolerance

Fødevare reaktioner kan også være reaktioner på forskellige naturligt forekomne sukkerstoffer- og forskellige plantenæringsstoffer i maden, hvilke ikke bliver testet ved de normale blodprøver, der bliver foretaget hos lægen. Og Laktose er forsat et sukkerstof, selvom det bliver spaltet.

Yderligere kan forskellige kemiske stoffer fra eksempelvis antibiotica og anden medicin samt tilsætninger i fødevareproduktionen og stimulanser som eksempelvis kaffe og sukker belaste tarmsystemet´s slimhinder.

Det betyder, at mange reaktioner kan opstå på grund af eksempelvis en anden omsætning i tarmsystemet, hvilket kan give miljøændringer og forskellige tarm dysbioser/ ubalancer, der kan afsted komme mere sensitive slimhinder, eksempelvis irriteret tyktarm og ændret tarmflora og dermed fødevarereaktioner, der kan påvirke immunsystemet negativt og eksempelvis, i visse tilfælde kan give utætte tarme og visse udsivninger fra tarmen direkte i blodbanen, og dermed påvirke immunsystemet og ens velbefindende.

I sådanne tilfælde vil en holistisk tilgang med individuel kostsammensætning og ændringer og tilpasning af rette kosttilskud samt øvrige sundhedsanvisninger – alligevel kunne hjælpe, selvom andre test ikke viser problemer!

Videnskab eller ej, min mange årige erfaring med kostvejledning samt Iris-analyse og Vega-Tjek , Vega-Test samt klientens symptombilleder, giver mig mulighed for en sundhedsfremmende vejledning.

 Og så lidt videnskab:

DERFOR RAMMES DU AF HVEDE-ALLERGI/OVERFØLSOMHED

En ny undersøgelse kan forklare, hvorfor folk, der ikke har cøliaki, alligevel oplever en bred vifte af tarmproblemer efter indtagelse af hvede og andre korn.

Resultaterne antyder, at disse mennesker har en svækket tarmbarriere, hvilket betyder, at mikrober og bakterier ryger ud i resten af kroppen, hvor de fører til en inflammatorisk immunrespons.

“Vores undersøgelse viser, at symptomerne, som personer med denne lidelse rapporterer, ikke er sådan, som nogle mennesker har antydet,” siger undersøgelsens medforfatter dr. Peter H. Green, der er professor i medicin ved Columbia University Medical Center og direktør for Cøliakicenteret.

“Det viser, at der er en biologisk basis for disse symptomer hos et betydeligt antal af disse patienter,” siger Green, der har fået undersøgelsen offentliggjort i tidsskriftet Gut.

Cøliaki er en autoimmun sygdom, hvor immunsystemet fejlagtigt angriber foring af tyndtarmen efter en person, der er genetisk modtagelige for sygdommen, indtager gluten fra hvede, rug eller byg. Dette fører til en række gastrointestinale symptomer, herunder mavesmerter, diarré og oppustethed.

Forskere har kæmpet for at afgøre, hvorfor nogle mennesker, der mangler det karakteristiske blod, væv eller de genetiske markører for cøliaki alligevel har cøliaki-lignende tarmsymptomer, samt lider af træthed, kognitive problemer eller stemningsforstyrrelse efter indtagelse af fødevarer, der indeholder hvede, rug eller byg.

En forklaring på denne tilstand, der er kendt som ikke-cøliaki gluten- eller hvedeoverfølsomhed (forkortet NCWS på engelsk), er, at enten korn eller andet udløser en akut systemisk immunaktivering, snarere end en strengt lokaliseret tarm immunrespons.

Fordi der ikke er nogen biomarkører for denne lidelse er nøjagtige tal for dens udbredelse ikke tilgængelige, men det skønnes at påvirke omkring en procent af befolkningen, hvilket er nogenlunde samme forekomst som cøliaki.

I den nye undersøgelse har forskerne undersøgt 80 personer med ikke-cøliaki glutene eller hvedeoverfølsomhed samt 40 personer med cøliaki og 40 raske kontrolpersoner.

Trods omfattende tarmskader i forbindelse med cøliaki, var blodmarkører for medfødt systemisk immunaktivering ikke forhøjet i cøliaki gruppen. Dette antyder, at den intestinale immunrespons hos cøliakipatienter, er i stand til at neutralisere mikrober eller mikrobielle komponenter, der kan passere gennem det beskadigede intestinale barriere og derved forhindre en systemisk inflammatorisk respons mod stærkt immunstimulerende molekyler.

NCWS-gruppen var markant anderledes og resultaterne antyder, at den identificerede systemiske immunaktivering ved NCWS er forbundet med øget udsivning af mikrobielle og kostbestanddele fra tarmen i kroppen, delvis på grund af celleskader og svækkelse af den tarmbarrieren.

Forskerne fandt også, at NCWS- deltagere, der fulgte en kost, som udelukkede hvede og relaterede korn i seks måneder var i stand til at normalisere deres niveauer af immunaktivering og cellemarkører for tarmskader. Disse ændringer var forbundet med signifikant forbedring af både tarm- og andre symptomer, viste deltagernes besvarelser af detaljerede spørgeskemaer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *